maanantai 22. lokakuuta 2018

Lemmikkejä vai siankärsämöitä?

 Hei kaikille!

Sain jonkun nukkekotiblogista vinkin, että kukkia voi värjätä imeyttämällä. Tiedättehän ne valtavan suuret, siniset ruusut, joita kukkakaupat myyvät, niihikin kuulemma on väri saatu imeyttämällä.
Sitähän piti tietysti kokeilla, kuinka värjäys toimisi niittykukkien kanssa. Syksyn viimeisiä siankärsämöitä oli vielä paljon jäljellä, ja nehän kokonsa puolesta soveltuvat nukkekodin kaunistukseksi oikein mainiosti.

Ostin ruokakaupasta elintarvikevärejä, punaista, sininstä ja keltaista. Loraus niitä muutamaan pikariin, liraus vettä ja kukat joukkoon. Aika äkkiä valkoiset alkoivat sinistyä, ja pikkuhiljaa osa muuttui tummemmaksi. Olin aivan ihastuksissani, että tuommoinen ihme tapahtui. Punainen ja keltinen väri ei jostakin syystä kuitenkaan onnistunut. Onkohan muilla samoja kokemuksia?

Seuraavana päivänä tien penkalta löytyi vielä vaaleanpunainen, niin ikään siankärsämö. Tökkäsin sen siniseen veteen ja toivoin varovaisesti hiljaisessa mielessäni jotain violettiin vivahtavaa... Ja hups! Simsala bim! Onnistui! Että tämmöinenkin ihme!

Minulla on nyt pimeässä kaapin sopukassa kuivumassa muutama nippu, joista toivoisin saavani Rauhaniemeen nättejä kukkapuketteja. Nähtäväksi jää. Tosi kivaa ja mielenkiintoista puuhaa joka tapauksessa. Suosittelen kokeilemaan. Aion muuten käydä kukkakaupassa tai torilla katsomassa, josko sieltä löytyisi jotain pientä, valkoista kukkaa värikokeiluja varten.


Tuossa alimmaisessa nipussa vaaleanpunaiset kukat ovat imaisseet sinistä väriä.7 kommenttia:

 1. Wow Kristina! This looks like so much fun to try! Now will you dry them a special way! They seem perfect for 1/12th scale arrangements!

  VastaaPoista
 2. Hi Jodi and thank you! :) Yes, this is so fun diy-project indeed!!! You already have done so many beautiful flowers for your dollhouse, but I recommend anyway to try this way too, because this is so FUN! You almost can see the change of colors.

  VastaaPoista
 3. Hei Kristiina.
  Arvonnassa tunnistuskisassa selvisit "voittajaksi", eli lähetän Sinulle pienen muiston visailusta. Lähetä osoitetietosi sähköpostiini raijamaula3@gmail.com, kiitos.
  Terveisin Raija, Hurauskadun talkkari

  VastaaPoista
 4. Hei Raija! Voi kiitos ihanasta yllätyksestä!!!!!! Laitan sinulle tiedot yllä olevaan sähköpostiisi. Rauhallista Pyhäinpäivää niin sinulle kuin Hurauskadullekin toivottaa Kristiina ja Tigerin perhe nukkekoti Rauhaniemestä.

  VastaaPoista
 5. Kauniita! Saitpa ihanat värit aikaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Olin itsekkin yllättynyt.:)

  VastaaPoista
 7. Ihanat värit! Täytynee itsekin kokeilla ensi kesänä.

  VastaaPoista