sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Aurinkoista sunnuntaita!

Kyllä on pitänyt kiirettä kaikella tapaa, joten enpä ole ehtinyt paneutua nukkekoti - ja mineilyasioihin oikein millään tavalla. Mies mursi olkapään luunsa, mutta onneksi ei tarvitse sentään leikata, kantoside ja kipulääkitys hoidoksi ja kontrolliröntgenit ja lopuksi fysioterapia. Ensimmäinen viikko on takana, ja "apukättäni" on tarvittu.  Suunta parempaan on jo huomattavissa.

Voi Hurauskadun talkkari! Tuhannet kiitokset vielä kerran ihanasta arvontapalkinnostasi! Kyllä! Kyllä se on tullut perille ja on tuossa näkyvillä  kaiken aikaa muistuttamassa, että laitan kuvan tänne. Tavarat viedään Rauhaniemeen tuota pikaa.

Paketista löytyi vaikka mitä: joulukoristeita, kello ja kolme kirjaa sekä söpö jouukortti. Kiitos!
Minullahan on ollut pitkään työn alla ikoni "Pyhän Hengen Vuodatus", jonka eräs luterilainen nunna tilasi minulta. Sovittiin, että jouluksi saisin  sen hänelle valmiiksi. Työ on aikamoisen iso, paljon pieniä yksityiskohtia, 22 karaatin lehtikultaa sädekehissä ym.ym, joten olen aika helpottunut, kun se on nyt valmis ja kuivumassa. Suojaöljy (pellavaöljy-vernissa) pitää vielä kuivumisen jälkeen levittää pinnalle ja antaa vielä kuivua. Lopuksi työ siunataan kirkossa, ja sen jälkeen se onkin valmis luovutettavaksi. 

Lainaan vielä lyhyesti "pari" sanaa ikoneista ja niiden tehtävästä ortodoksi.net -sivustolta: "Ikonit ilmaisevat ortodoksisen kirkon oppia kuvan keinoin. Niitä pidetään yhtä tärkeinä kuin evankeliumitekstejä. Koska kuvien on noudatettava kirkon opetusta, niiden tekemistä säätelevät lukuisat säännöt. Aiheet periytyvät varhaiskirkon ajoilta, vanhimmat liki kahden tuhannen vuoden takaa.
Ikonin tärkeä tehtävä on auttaa keskittymään rukoukseen. Ikoneja ei palvota, mutta niitä kunnioitetaan niihin kuvattujen pyhien takia. Ikoneja käytetään sekä kirkoissa että kodeissa."


Maalasin ikonin perinteisesti pohjustetulle puulle temperatekniikalla, väripigmenttien emulsiona on kananmunan keltuainen sekoitettuna kuivaan valkoviiniin.Tämäkin ikoni, samoin kuin kaikki ortodoksiset ikonit, ovat täynnä symboliikkaa. Ikonit Ikonin koko 24,3 x 28,4 cm.


Iloista ja valoista joulun odotusta teille kaikille!
-Kristiina

6 kommenttia:

  1. I have so enjoyed reading your blog from "cover to cover" and look forward to more posts!

    VastaaPoista
  2. I love this post and i can see lots of scope with this concept that you have shared. I will give it a try.

    VastaaPoista
  3. BAM! Love your blog content so much.. Keep it coming!

    VastaaPoista
  4. Thank you all so much for your comments! Love, Kristiina

    VastaaPoista